Dobrý den,
máte-li velký sen, silnou touhu a hodláte-li pro to obětovat úplně všechno, pak se do toho vrhněte.
Já jsem takovou touhu v kombinaci s obrovskou tvrdohlavostí měl a tak jsem až ve 20 letech začal zpívat a vyrazil jsem za svým snem. Co to pro mě znamenalo? Opustil jsem rodinu a známé a odešel do Prahy. Intenzivně jsem studoval zpěv 8 let, ale i poté vlastně až do dneška ho studuju dál, i když už ne tak intenzivně jako tehdy.
Pokud člověk předtím nezpíval a nebyl veden, podobně jako já, je potřeba počítat s tím, že z vás nebude hvězda pódií za pár měsíců. Je před vámi mnoho let intenzivní práce a dřiny a pokud ve vás dřímá alespoň trošku talentu, budete-li mít dobré pedagogy a trošku štěstí, můžete si klidně svůj sen splnit.
Ten můj sen se splnil.

Dnes už mám za sebou více než 30 muzikálů a oper. Zahrál jsem si i hlavní role, zpíval v nejslavnějších světových muzikálech, kromě Prahy účinkoval třeba i v Německu, Itálii nebo Švýcarsku. Zpíval jsem s kapelami, můj hlas je slyšet na CDčkách i DVDčkách. Spolupracoval jsem s největšími hvězdami české populární hudby (Karel Gott nebo Lucie Bílá). Dnes si své sny plním v dabingu...
Tedy tím výčtem jsem chtěl říct, že možné to je. Vše záleží jen na vás, jestli máte tu špetku talentu, ale hlavně dostatečně silnou vůli, píli, pracovitost a cílevědomost. Pak se vám to při troše štěstí za pár let splní.
A čím začít, od čeho se odpíchnout? Vyberte si nějakého dobrého pedagoga zpěvu a zajděte k němu na lekci. Sdělte mu své cíle a pokud vás přijme, začněte s ním intenzivně na svém hlase pracovat. Zvažte i studium konzervatoře (já začal studovat konzervatoř ve 22 letech). A až budete něco umět, zkoušejte štěstí na různých konkurzech, castinzích apod. Je třeba, aby se o vás dozvěděli lidé, co vás mohou posunout dál...
Moc držím palce na cestě za vaším snem.
Lukáš Jindra