Dobrý den, omlouvám se, že Vás znovu obtěžuji s podobnou věcí jako minule.
Opět a naposled se bude jednat o intonaci u Robbieho. Za tuto verzi Video killed the radio video star
Robbie sklidil u některých lidí kritiku, nekteré tóny se mi zdá mu ulítly, myslíte že je v ní hodně
často falešný? zaslouží si takovou kritiku za ni? Mohlo to být tím, že pořád skákal, a nebo
měl potíže s ineary jen mě zajímá jestli je to vážně tak špatné. Snad se na mě nebudete zlobit.
Musím si úplně zakázat číst komentáře a analyzovat. Už jsem intonaci vůbec neřešil a měl radost z hudby
než jsem narazil na toto video a pár komentářů pod ním. Taky bych byl nerad abyste si myslel že je
Robbie mizerný zpěvák. On dokáže zpívat i geniálně jen má někdy výkyvy. Stačí velice krátká odpověď.
https://www.youtube.com/watch?v=Es0OlS0Cghw
Libor
Intonace - jak se naučit čistě zpívat?
Pravidla fóra
Prosíme:
- nezakládejte duplicitní témata - pište své příspěvky do již existujících diskusí
- při psaní dotazu vyplňte políčko "Předmět" - zvýšíte tím přehlednost poradny
Děkujeme.
Prosíme:
- nezakládejte duplicitní témata - pište své příspěvky do již existujících diskusí
- při psaní dotazu vyplňte políčko "Předmět" - zvýšíte tím přehlednost poradny
Děkujeme.
- Lukáš Jindra, dipl.um.
- Lektor zpěvu
Re: Robbie - píseň Video killed the radio star
Dobrý den,
asi vám nenapíšu už nic nového, než co jsem vám psal minule. Prostě ano, jsou tam nepřesně zaintonované tóny. To jsou prostě živé koncerty, kde se dělá show. O možných důvodech nepřesné intonace jsem, mám pocit, už tenkrát také psal. A i vy sám ve svém dotazu některé zmiňujete. Přesný důvod se nedozvíme, ale na živých koncertech to prostě takto chodí.
Doporučuju nečíst komentáře.
Na internetu se v nemalé míře sdružují lidé, co jsou nevyrovnaní a mají potřebu vyhledávat důvody k psaní nehezkých příspěvků za každou cenu. Píšou tam mnohdy věci, co by nikomu do očí neřekli. A často volí slova extrémně nadsazená, vyjadřují se hůř, než je realita... Já na internetu čtu články, koukám na videa, ale komentáře nečtu.
Nepotřebuju číst výlevy psychicky nevyrovnaných jedinců. Umím si udělat názor sám.
Tím samozřejmě nechci říct, že by komentovali pouze labilní lidé, to rozhodně ne! Ale vždy se najde pár rejpavých příspěvků a ty připoutají pozornost daleko více než realistický postřeh vyrovnaného jedince. A navíc mnohdy se o "odborné" postřehy snaží lidé, co problematice vůbec nerozumějí. 
Budu se opakovat, ale nekažte si radost z muziky analyzováním a čtením příspěvků od amatérů, neodborníků či zapšklých jedinců... Muzika opravdu nemusí být o dokonalosti... Baví vás Robbieho projev? Jeho charisma? Jeho barva hlasu? Jeho emoce? Těší vás, když slyšíte jeho hlas? Baví vás se na něho dívat? Tak si to užívejte a nesledujte, jestli náhodou někde neudělá chybu. Jsme lidi a chybujeme celý svůj život.
Přeju více radosti z muziky!
Lukáš Jindra
asi vám nenapíšu už nic nového, než co jsem vám psal minule. Prostě ano, jsou tam nepřesně zaintonované tóny. To jsou prostě živé koncerty, kde se dělá show. O možných důvodech nepřesné intonace jsem, mám pocit, už tenkrát také psal. A i vy sám ve svém dotazu některé zmiňujete. Přesný důvod se nedozvíme, ale na živých koncertech to prostě takto chodí.
Doporučuju nečíst komentáře.
Budu se opakovat, ale nekažte si radost z muziky analyzováním a čtením příspěvků od amatérů, neodborníků či zapšklých jedinců... Muzika opravdu nemusí být o dokonalosti... Baví vás Robbieho projev? Jeho charisma? Jeho barva hlasu? Jeho emoce? Těší vás, když slyšíte jeho hlas? Baví vás se na něho dívat? Tak si to užívejte a nesledujte, jestli náhodou někde neudělá chybu. Jsme lidi a chybujeme celý svůj život.
Přeju více radosti z muziky!
Lukáš Jindra