Dobrý den, omlouvám se, že Vás otravuji, ale chtěl bych se opět na něco zeptat. Nedávno jsem psal příspěvek, na který jste mi odpověděl a uklidnil. Moc děkuji, jsem trochu sebekritický, takže hned ve všem hledám problém

.
No, takže po první zkoušce přes skype s paní lektorkou jsem se tedy dozvěděl, že jsem bas, popř. bas-baryton s hlubokou barvou hlasu. Říkala, že mám pěknou barvu hlasu. Což je zvláštní, já když se nahraji, je mi z toho divně

. No a na střední škole si každý vždycky zavíral uši . Je ale pravda, že to asi bylo pubertou ( už 2 roky nestuduji )
Na jednu stranu jsem byl mile překvapen, na druhou stranu mám teď trošku problém s tím, že asi nebudu moc zpívat to, co bych chtěl. Pokud můžu dát příklad ( Chandelier, Avril Lavigne - Complicated, Faded, atp. ) Snažil jsem se všude po yt najít verze těchto písniček, ať vím, zda se to lidem líbí, nebo ne. Snažil jsem najít co největší inspiraci. Bohužel bez úspěchu, žádnou podobnou verzi, která by se ztotožnila s tím co hledám jsem nenašel.
Všechny tyto písničky zpívají v moc vysokých tónech, které když si vyzkouším, no jak to říct, děs... . Vlastně se k tomu tónu ani nedostanu a začnou mi ty hlasivky skřípat... Což jak jsem zjistil není to pravé ořechové pro zpěv.
Rád bych se tedy zeptal, jako basového popř. bas-barytonového zpěváka si představuji člověka, který zpívá čistě ( jen ) svým hlubokým hlasem. Dokáží se tito pánové ale naučit i výšky, které zpívají ženy? Co si budeme, píseň Josh Turner - Your Man je nádherná. Pravděpodobně to bude jedna z těch, které se budu v budoucnu učit. A každý chlap, který dokáže svůj hlas ovládat stejně jako Josh, je prostě geniální zpěvák.
Já si jen nedokážu představit píseň Faded v tak hlubokém hlase. Vlastně, nikde taková verze není... Nebo teprve čeká až ji někdo nazpívá

. Ale ne, já to rozhodně nebudu, možná za 100 let.
Už teď asi vím, co mi napíšete: "Cvičte, cvičte, trénujte, makejte na dýchání, posilujte a možná, tipuji, že do 99 let to budete zvládat jako profík"

Ale ne, musím jen říct, že tohle psaní s Vámi, mi dává hodně. Jste profík a od profíků se toho člověk naučí nejvíce. ( A taky nás dokážete povzbudit )
Děkuji za případnou odpověď.
PS: Opět zase zmatkuji, přitom jsou ale některé věci blíže, než si člověk představuje. No co už, jsem prostě amatér.