od xxxxxx » čtv 25. úno 2016 10:13:08
Dobrý den, potřeboval bych poradit, podle čeho by se dalo poznat jestli umím zpívat. Hraji na kytaru a přitom zpívám, na každém táboráku chtějí abych vzal kytaru a něco začal hrát, nebo když jsem poprvé něco zazpíval před kamarádami tak jsem slyšel jenom: tyyjoo ty umíš zpívat! ..a podobné věci, ale problém je v tom, že většina z těch lidí nemá hudební sluch, to sice neznamená, že nedokáží aspoň trochu rozpoznat jestli někdo zpívat umí nebo ne.. Když se třeba nahraji a poslouchám, tak z toho slyším, že zpívám jako nějaký „malý kluk“ (svým způsobem), nejenom, že mě to ve vyšších tónech připadá, že mám strašně tenký hlas, ale i… nevím jak to popsat, něco jako kdybych se přitom nějak v hlase přetvařoval, zkrátka to zní strašně, snažím se nevnímat si toho a zaposlouchat se, jestli nejsem vedle, kdyby v tom zpěvu nebylo to co jsem před chvílí popsal, tak by mi asi někdo jiný řekl, že zpívám dobře, ale když se pořádně zaposlouchám tak mám pocit jako bych byl pořád o něco vedle, nevím jestli to není tím, že jsem si to vsugeroval. Taky si si pořád dokola kladu otázku jestli to není třeba tím, že zpívat dokonce neumím, nebo aspoň trochu ne, protože ten kdo neumí zpívat, ten to nepozná (si myslím). Jediné v čem si věřím je ve hře na hudební nástroj (kytaru, klávesy, bicí, nebo basovou kytaru), tempo totiž udržím bez problému a na kytaru umím hodně dobře od jednoduchých akordů po složité vybrnkávání a sóla, taky dokáži cokoli naladit podle sluchu pokud znám nějaký „základní tón“ (například první strunu na kytaře kterou naladím podle kláves) Další problém se týče toho tenkého hlásku, je mi 15 a mutuji, sice zkřékat jsem už přestal, ale vyšší tóny zazpívám jen stěží, vlastně – nezazpívám je vůbec! Neznáte nějaký způsob, aby se mi rychleji změnil hlas na hlubší a nějaký způsob, díky kterému bych se naučil zpívat vysoké tóny hlubším a plnějším hlasem? Děkuji